Torremolinos

Torremolinos er en kommune på Costa del Sol, rett vest for byen Málaga, i provinsen Malaga. Tidligere var det en fattig fiskelandsby før veksten i turismen kom på slutten av 50-tallet.
Torremolinos var den første av resortene på Costa del Sol som ble utviklet. Lokalisert på vestkysten av havnen i Malaga og foran Sierra de Mijas. Byen ligger 13 km fra Málaga by, og man kjører enkelt dit langs A-7 motorveien. Man kan også ta toget Renfe, eller bussen Avanzabus.

Torremolinos har ca. 70.000 innbyggere, noe som gjør den til den sjette største byen i provinsen. Den er spesielt populær blant britiske, irske og skandinaviske turister og har et stort miljø for britiske utflyttede.

Områder i byen har eldre høyblokk boliger og hoteller, men det er høydebegrensninger på nybygg og et betydelig nummer av orignale gamle bybygninger har gjort sentrum mer åpent en andre populære resorter som Benidorm. Stranden strekker seg nesten 8 km og har eget felt for sykkel og rulleskøyter langs hele den opplyste promenaden. Det er også et stort antall chiringuitos og strandbarer. Den østlige enden av stranden, kjent som Los Alamos, har live musikk- og dansearrangmenter gjennom sommeren. Det er to separate strandheiser, en rullestolvennlig gangvei, og bare noen få skritt fra sentrum til stranden. Selvom det er mange parkeringsplasser på strandveien så bør man være obs på at det er det nesten umulig å få parkert i sommermånedene. Byen har likevel mange undergrunns parkeringshus.

I tillegg til å være en turistby er Torremolinos lokalt kjent for sitt vibrerende og liberale nattliv, da spesielt for sitt høye nummer av barer og klubber dedikert til LGBT samfunnet. I 2017 vil Torremolinos arranger World Pride i samarbeid med Madrid. Dette gjør Torremolinos til en spennede og ikke minst interessant område med mye å by på. 

1 2 3 15

Kontakt Oss

If you don’t find what you’re looking for, we’ll find it for you.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.