KJØPE BOLIG I SPANIA

Ønsker du å kjøpe bolig i Spania? La oss i CasaConcept hjelpe deg med hele prosessen. Det er noen ting man må være klar over ved kjøp av bolig i Spania. Prosessen vil være liknende den i Norge, men uten tvil vil det også være forskjeller.

Forhandlinger

Når vi har funnet den rette boligen vil vi starte å forhandle på dine vegne. Nye prosjekter og noen selgere er ikke alltid like åpne for forhandlinger, men likevel forsøker vi å få til en best mulig avtale slik at vi kan gi deg som kjøper av boligen best mulig pris. 

Det er nå på tide å skaffe seg N.I.E, utlendinger sitt ID-nummer i Spania. Dette vil være ditt offisielle identifikasjonsnummer i Spania. Du trenger også en spansk bankkonto. Vi hjelper deg gjerne med å få dette på plass. 

Reservasjonskontrakt

Når tilbudet er akseptert, vil reservasjonskontrakten bli signert for å ta boligen av markedet. Typisk vil reservasjonskontrakten innebære de grunnleggende vilkår og betingelser for kjøpet og vil være godkjent og signert av både kjøper og selger. Dette er bare en midlertidig reservasjon. Ett innskudd på €6 000 vil sikre eiendommen i mellomtiden.

Dette depositumet kan enten stå på CasaConcept sin klientkonto eller hos egen advokat. De 6000 euroene reserverer eiendommen mens advokaten gjør det forberedende arbeidet for å gjennomføre kjøpet. I mellomtiden her vil det være lurt å få på plass ett boliglån. Vi har gode relasjoner med både spanke og norske banker som vi med glede setter deg i kontakt med. Det kan være lurt å ta kontat med banken allerede i starten av denne prosessen, slik at du vet at banken gor deg ønsket lånesum.

Vi kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med både norske og spanske lokale advokater som snakker ditt språk. Det er viktig å ha en god advokat med på laget når man kjøper bolig i Spania. Det advokaten din vil hjelpe deg med er

en advokat som vil bekrefte alle dokumenter og lisenser tilhørende eiendommen. Advokaten vil også hjelpe deg med er å få det nye skjøtet i registeret, åpne bankkonto for deg samt organisere betaling av relevante skatter vedrørende kjøpet. I tillegg kan de sette opp vann, strøm, internettleverandører, hjelpe deg med kommunale avgifter etc. Det er veldig praktisk å ha alle disse kostnadene som fast trekk i en spansk bankkonto.

Dersom advokaten finner noen juridiske hindringer som gjør at salget ikke kan gjennomføres vil pengene bli refundert. Dersom du fortsetter med kjøpet vil summen bli trukket fra den totale kjøpssummen.

Privat kjøpskontrakt

En privat kjøpskontrakt er en kontrakt mellom kjøper og selger, denne blir tegnet innen en måned etter reservasjonen. Kontraken viser vilkår og betingelser partene har blitt enige om.

Den må inneholde følgende: Juridisk deklarasjon fra selgerne om at de har rettigheter til å selge eiendommen. Den eksakte adressen og dimensjonene på eiendommen samt fasiliteter på eiendommen som beskrevet i referencia Catastral, dato hos notarius og vilkår og betingelser fastsatt av kjøper og selger. Etter alt dette er godkjent hos din advokat, vil han/henne tegne opp en kjøpskontrakt og 10% av kjøpesummen må betales inn (minus de €6 000 i depositum. Dersom den private kontrakten ikke blir signert etter avtale og selger er den som går i mot, vil hele depositumet bli returnert.

Fullføring

Skjøtet til din nye eiendom blir vanligvis overført etter to til tre måneder.

CasaConcept og din advokat vil assistere deg gjennom hele prosessen, og etterpå. Notarien vil identifisere kjøper og selger for å sørge for at alle de juridiske betingelsene blir møtt og at beløpet som skal betales er korrekt. Eiendomsregisteret blir informert om at nye eiere skal overta denne boligen hos notarien og garanterer overføringen av eiendommen. Kjøper vil betale siste rest av kjøpesum til selger, og selger vil gi over nøklene.

Umiddelbart etter skjøtet er signert kan kjøper overta eiendommen. Gratulerer med din nye bolig på solkysten i Spania! 

Eiendomsregisteret garanterer overføringen. Skjøtet bruker vanligvis rundt to til tre måneder før det blir returnert fra Landregisteret. Advokaten vil sørge for at alle nødvendige utgifter vil bli trukket fra din konto.

For mer assistanse i å kjøpe eiendom i Spania, vennligst kontakt oss direkte!

Kontakt Oss

If you don’t find what you’re looking for, we’ll find it for you.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.