Mijas

Kommunen Mijas er den største på Costa del Sol. Hovedsakelig består den av tre deler, Mijas Publo, Mijas Costa og La Cala de Mijas.

Mijas Pueblo er en tradisjonell hvit landsby, kjent som "Den hvite by" og er veldig typisk andalusisk. Den ligger i en fjellside 428 meter over havet, og er et supert sted å feriere eller bo fast. Av de 7,500 som bor der er det mange utlendinger og engelsktalende innbyggere i og rundt puebloen. Når du går rundt i de smale, brosteinsbelagte gatene kan du forstå hvorfor det er så attraktivt. Mange kunstnere og forfattere har gjort landsbyen til sitt hjem, og nyter godene med klimaet, uten jaget som er i de mer kommersielle kystbyene bare syv kilometer ned fra fjellsiden. Til tross for alle turistene har byen beholdt sin tradisjonelle andalusiske levestil.

Mijas Costa er delen av kommunen som dekker den 12 kilometer lange kystlinjen som dekker stedene El Faro, El Chaparral, La Cala de Mijas, Riviera del Sol og Calahonda. Det er bare en 20 minutters kjøretur fra Mijas Pueblo til du finner et stort utvalg av urbanisasjoner med leiligheter, villaer og rekkehus. Strandlivet tilbyr mange muligheter for vannsport, og fra La Cala de Mijas til Calahonda finner du en nydelig strandpromenade som nylig ble bygget. De to store urbanisasjonene Sitio de Calahonda og Riviera del Sol har egne kommersielle sentrum som, og har egne supermarkeder, golfbaner, sportsarenaer, barer og restauranter.

La Cala de Mijas er det sentrale stedet i Mijas Costa, og til tross for mye utvikling de siste årene har det fortsatt beholdt atmosfæren som en andalusisk kystlandsby. Fra å orginalt være en liten fiskelandsby har innbyggertallet steget til 10.000 mennesker og det har blitt til ett av de mest populære stedene på kysten, med de brede strendene, mange restaurantene og koselige atmosfære Det er mange nye investeringer som er gjort i området her, og mange nye prosjekter er på vei. Det har også skole, helsesenter, postkontor, bibliotek og kultursenter, blandt mange flere ting å tilby.

1 2 3 162

Kontakt Oss

If you don’t find what you’re looking for, we’ll find it for you.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.