Skatter betales av kjøper

La oss i CasaConcept forklare deg skattereglene om påløper ved salg av eiendom. Disse skatteutgiftene betales av kjøper.

IVA (moms) ved kjøp av nye eiendommer ligger på 10% av kjøpesummen og 21% av kjøpesummen for urbane tomter som aldri har blitt solgt før.

I tillegg til å skaffe skjøtet tilkommer også gebyr for dokumentavgift (ajd moms, skatt på overdragelse av eiendeler og dokumenterte juridiske prosedyrer) på 1,5%. Når eiendommen har tidligere har blitt overført, er den gjeldende sats ITP skatt (overføringsskatt). Satsen for ITP er mellom 8% og 10% av eiendommens kjøpesum.

  • 8% for beløp under 400 000 euro.
  • 9% for beløp mellom 400, 001 euro - 700 000 euro.
  • 10% for beløp over 700, 001 euro.

Andre kostnader er Notarius avgifter og "Land Registry" avgifter som er en fast sats, og kostnader til advokat som vanligvis er 1% pluss moms. Hvis du tar ut et boliglån forvent ca 1-1,5% åpningsgebyr på lånebeløpet og 1,8% av skatter og notariusavgifter for pantedokumentet gså.

Merk: Disse kostnader og avgifter er ikke reflektert på den annonserte prisen for eiendommen, og skal som skal legges til kjøpesummen.

For et videresalg av eiendom må du beregne rundt 9-11% på toppen av den prisen du ber om og for en ny eiendom er vil det koste mellom 12-14%. Dette er utgifter som kommer utenom boliglånet.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utbetales årlig til rådhuset hvor eiendommen er registrert. Dette er kalt Impuesto de Bienes Inmuebles på spansk.

Mengden av skatt er beregnet ved å referere til den offisielle verdien av eiendommen (valor catastral).

IBI inneholder opplysninger om ligningsverdi og matrikkelreferansenummeret også.

Fellesutgifter: Når eiendommen utgjør en del av et bygningskompleks må hver eier betale sine fellesutgifter som er fastsatt av medlemmene på generalforsamlingen.

Skatter for selger

Det finnes også skatteutgifter for selger:

PLUSVALÍA: Lokal skatt basert på økningen av skattemessig verdi av eiendommen i løpet av tiden mellom kjøp og salg av eiendom.

Skatten må beregnes individuelt. Jo lengre eiendommen har vært i ditt eie, jo mer må du betale i en gevinstskatt. For året 2016 er skatteskalaen på 19% for de første 6000€, 21% mellom 6000 og 50 000€ gevinst og 23% for gevinst over 50 000€.

For utenlandske selgere må kjøper holde tilbake 3% av kjøpesummen og betale det direkte til skattekontoret på selgernes vegne. Dette er et tiltak for å hindre skatteunndragelse av selgeren som er bosatt i et annet land.

Selger har 90 dager etter at betalingen er gjort, for å levere selvangivelse for salgsgevinster på skatt som vil vise hvor mye som skal betales. Hvis det ikke er noen gevinst i salget vil 3%  bli betalt tilbake til selger av skattemyndighetene.

Ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i CasaConcept om du ønsker en samtale rundt skattespørsmål eller andre ting du lurer på når du skal selge din eiendom i Spania.

Kontakt Oss

If you don’t find what you’re looking for, we’ll find it for you.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.