Fuengirola

På 1960-tallet startet Fuengirola å bli et ledende turistsentrum, og kunne tilby de forventede fasilitetene for å sove, spise og bli underholdt. Byen har lange strender langs promenaden som strekker seg fra øst til vest langs byen, som består av mindre tilhørende landsbyer. Av de ca. 72,000 permanente innbyggerne, kommer 25% fra andre land, hovedsakelig Europa (England, Irland, Skottland, Finland og Sverige blant noen), og også fra Marokko og Argentina.

Om sommeren spesielt, er byen vert til et stort nummer at både spanske og utenlandske besøkende, men særlig briter. Den engelsktalende samfunnet spesielt, er fullt utviklet med aktiviteter og lokale grupper. Det er en dyrehage, kjent som Bioparc Fuengirola siden 2010, som ble modernisert i 2001 til ett "tropisk skog" habitat. Dyrehagen spesialiserer seg avl for truede arter, sjimpanse-gruppe forskning og tropisk skog utdanning. Den har en rekke naturlige leveområder for ulike arter.

Fuengirola har en rekke historiske steder og åpne parker. Den gamle havnen er fortsatt i bruk av lokale spanske fiskere. Den arabiske slottet Suhayl, eller Suhail, forble en forlatt ruin til renoveringen startet i 1995. I 2000 ble det indre av slottet ble totalrenovert og slottetet begynte å være en arena for festivaler og konserter gjennomsommeren. Landskapsarbeid ble gjennomført i 2002. Byen har i stor grad en urban karakter, med mange høye boligblokker nær strandpromenaden og andre steder.

I Fuengirola finner man trange, sjarmerende gater med mange lave villaer, men det er også en økning av antall kommersiell- og boligutvikling lenger inn i landet.
Byen er også på flat mark som gjør det enkelt for alle å gå uten problemer. En ekstra pluss er at toget Renfe har sin endestasjon i Fuengirola og en veldig stort shoppingsenter, Miramar.

1 2 3 25

Kontakt Oss

If you don’t find what you’re looking for, we’ll find it for you.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.